Een stukadoor brengt stucmortel aan op een muur met een pleisterspaan, terwijl een andere persoon de muur gladstrijkt voor een perfecte afwerking, met een emmer stucmortel en een pleisterspaan op de voorgrond.

Sausklaar Stucen: Leg de Perfecte Basis voor Verf

Sausklaar stucen is een techniek die wordt gebruikt om muren voor te bereiden op schilderen door ze glad en egaal te maken.

Of je nu een professionele stukadoor bent of een doe-het-zelver die zijn interieur wil renoveren, sausklaar stucwerk biedt een perfecte basis voor een prachtig geschilderde muur.

In deze blog zullen we alles behandelen wat je moet weten over sausklaar stucen, inclusief het proces, de voordelen en handige tips voor een perfecte afwerking.

Wil je sausklaar laten stucen door een expert? Vraag dan een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Wat is sausklaar stucen?

Sausklaar stucen is een stucwerktechniek die wordt toegepast om muren glad en egaal te maken, zodat ze klaar zijn om te worden geschilderd.

Het doel is om alle oneffenheden en ruwe plekken te verwijderen, waardoor een perfecte ondergrond ontstaat voor een vlekkeloze verfafwerking.

Ontdek ook hoe renovlies schilderen werkt.

Voordelen van sausklaar stucen

 1. Strakke afwerking: Sausklaar stucwerk resulteert in een strakke en gladde afwerking van de muur, wat zorgt voor een professionele uitstraling van het eindresultaat. Voor de strakste afwerking met behang kijk je op https://behangserviceholland.nl/
 2. Verbeterde hechting: Het gladde oppervlak van sausklaar stucwerk zorgt voor een betere hechting van de verf, waardoor de verflaag langer meegaat en beter bestand is tegen slijtage.
 3. Esthetisch aantrekkelijk: Sausklaar gestucte muren creëren een naadloze en uniforme uitstraling in je interieur, waardoor de ruimte een moderne en verzorgde look krijgt.

Aanvullende informatie over dit onderwerp: Wat is Behangklaar?

Het proces van sausklaar stucen

 1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat de muren schoon, droog en vrij zijn van stof en vuil voordat je begint met stucen.
 2. Aanbrengen van de stucmortel: Breng de stucmortel gelijkmatig aan op de muur met een spaan of pleisterspaan en strijk het glad om een egale afwerking te creëren.
 3. Schuren en afwerken: Schuur de gestucte muur lichtjes op nadat de stucmortel volledig droog is om eventuele ruwe plekken te verwijderen en een glad oppervlak te creëren.
 4. Primer aanbrengen: Breng een laag primer aan op de gestucte muur om de hechting van de verf te verbeteren en om eventuele ongelijkheden te verbergen.
 5. Schilderen: Nadat de primer is opgedroogd, is de muur klaar om te worden geschilderd in de gewenste kleur.

Tips voor een perfecte afwerking met verf

 • Zorg voor nauwkeurige metingen en meng de stucmortel volgens de instructies van de fabrikant voor een consistente textuur.
 • Werk in kleine secties tegelijk om ervoor te zorgen dat de stucmortel niet te snel droogt en dat je een gelijkmatige afwerking krijgt.
 • Controleer regelmatig tijdens het proces of de muur glad en egaal is voor een perfecte afwerking.

Ga je de hele woning renoveren? Dit is de beste verf voor trappen schilderen.

Wil je muren sausklaar laten stucen?

Sausklaar stucen biedt een uitstekende manier om muren voor te bereiden op schilderen, waardoor een strakke en egale afwerking ontstaat die de basis vormt voor een prachtig geschilderde muur.

Met de juiste voorbereiding, techniek en afwerking kun je zelf een professionele afwerking bereiken die jarenlang meegaat.

Volg deze gids en geniet van een prachtig gerenoveerd interieur met sausklaar gestucte muren! Wil je onze hulp? Neem dan vrijblijvend contact op.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven