Een muur die klaar is om behangen te worden, met gerepareerde scheuren en gaten, geschuurd en schoongemaakt, met verfroller en primer op de voorgrond.

Wat is Behangklaar? Dunne Stuclaag als Ondergrond

“Behangklaar” is een term die vaak wordt gebruikt bij het renoveren of bouwen van een huis, maar wat betekent het eigenlijk?

In deze blog gaan we dieper in op wat behangklaar precies betekent, waarom het belangrijk is en hoe je je muren behangklaar kunt maken voor een perfecte afwerking.

Wil je behangklaar laten stucen? Ontvang dan vrijblijvend een offerte.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Wat betekent behangklaar?

Behangklaar verwijst naar de staat waarin een muur zich bevindt nadat alle voorbereidende werkzaamheden zijn uitgevoerd en deze klaar is om te worden behangen.

Het betekent dat de muur vlak, glad en vrij van oneffenheden is, zodat het behang gelijkmatig en zonder problemen kan worden aangebracht.

Op behangklare muren kun je het beste renovlies behang 200 gram aanbrengen.

Waarom is het belangrijk?

Het is belangrijk om je muren behangklaar te maken om verschillende redenen:

  1. Esthetiek: Behang ziet er het beste uit op een gladde en egale ondergrond. Door je muren behangklaar te maken, zorg je ervoor dat het behang er strak en professioneel uitziet.
  2. Duurzaamheid: Een behangklaar oppervlak zorgt voor een betere hechting van het behang, waardoor het langer meegaat en beter bestand is tegen slijtage.
  3. Gemak van installatie: Behang aanbrengen op een behangklaar oppervlak is veel eenvoudiger en sneller dan op een onvoorbereide muur, wat tijd en moeite bespaart tijdens het installatieproces. Deze tips zullen je helpen met het behangen.

Wil je niet zelf behangen? Voor deze prijs huur je een professionele behanger.

Hoe maak je je muren behangklaar?

Het proces van het behangklaar maken van je muren omvat verschillende stappen:

  1. Reparatie: Controleer de muren op scheuren, gaten en andere beschadigingen en repareer deze indien nodig met vulmiddel.
  2. Schuren: Schuur de muren lichtjes om eventuele ruwe plekken of oneffenheden glad te maken.
  3. Reiniging: Veeg de muren schoon om stof, vuil en andere verontreinigingen te verwijderen.
  4. Primer aanbrengen: Breng een laag primer aan op de muren om de hechting van het behang te verbeteren en om eventuele ongelijkheden te verbergen.

Lees meer over dit onderwerp op: Wat Betekent Behangklaar?

Wat kost je muur behangklaar maken?

Het behangklaar maken van je muren is een belangrijke stap bij het renoveren of bouwen van een huis. Onze experts vragen er €17,50 per vierkante meter voor.

Door je muren behangklaar te maken, zorg je voor een strakke, duurzame en professionele afwerking waar je jarenlang van kunt genieten.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven