Een metalen hoekprofiel wordt geïnstalleerd op een hoek van een muur, met pleistermateriaal en een pleisterspaan op de voorgrond, terwijl een persoon het hoekprofiel stevig op zijn plaats drukt.

Hoekprofiel Stucwerk: Zo Krijg Jij Geen Scheuren

Hoekprofielen zijn essentiële componenten bij het creëren van strakke en duurzame hoeken in stucwerk.

Of je nu een professionele stukadoor bent of een doe-het-zelver die zijn interieur wil verbeteren, het correct installeren van hoekprofielen is cruciaal voor een perfecte afwerking van je muren.

In deze blog zullen we alles behandelen wat je moet weten over hoekprofielen voor stucwerk, inclusief hun doeleinden, installatieproces en handige tips voor een professioneel resultaat.

Wil je hoekprofielen op stucwerk laten plaatsen? Vraag een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Waarom hoekprofielen gebruiken?

 1. Bescherming: Hoekprofielen beschermen de hoeken van muren tegen beschadigingen en slijtage, waardoor ze langer meegaan.
 2. Strakke afwerking: Hoekprofielen helpen bij het creëren van strakke en rechte hoeken in stucwerk, wat resulteert in een professionele uitstraling van de afgewerkte muur.
 3. Stabiliteit: Hoekprofielen bieden stabiliteit en ondersteuning aan het stucwerk, waardoor het minder vatbaar is voor scheuren en losraken.

Ontdek waarom veel woningeigenaren liever spachtelputz laten aanbrengen.

Soorten hoekprofielen

 1. Metalen hoekprofielen: Deze zijn gemaakt van roestvrij staal of aluminium en worden vaak gebruikt vanwege hun duurzaamheid en stabiliteit.
 2. Kunststof hoekprofielen: Deze zijn lichtgewicht en gemakkelijk te installeren, maar bieden mogelijk minder bescherming dan metalen hoekprofielen.

Dit zijn de beste hoekprofielen voor gipsplaten stucen.

Installatieproces van hoekprofielen

 1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat de hoeken van de muur schoon, droog en vrij zijn van stof en vuil voordat je begint met installeren.
 2. Met de hand snijden: Meet de lengte van het hoekprofiel en snijd het indien nodig op maat met een metaalzaag of een tang.
 3. Bevestiging: Breng een laag pleister aan op de hoek van de muur en druk het hoekprofiel stevig op zijn plaats. Zorg ervoor dat het hoekprofiel loodrecht staat en laat de pleister volledig drogen.
 4. Afwerking: Breng een tweede laag pleister aan over het hoekprofiel en strijk het glad met een pleisterspaan voor een naadloze afwerking.

Belangrijke aanvullende informatie: Sausklaar Stucen

Tips voor een professioneel resultaat

 • Zorg voor nauwkeurige metingen en sneden om ervoor te zorgen dat het hoekprofiel perfect past.
 • Gebruik hoogwaardige pleistermaterialen voor een duurzame en stabiele bevestiging.
 • Controleer regelmatig tijdens het installatieproces of het hoekprofiel loodrecht staat voor een strakke afwerking.
 • Mocht het gaan om nieuwbouw dan kun je renovlies laten aanbrengen.

Wat ga je met de plafonds doen? Ontdek hoe plafonds behangen werkt.

Wat kost hoekprofielen op stucwerk?

Hoekprofielen zijn onmisbaar bij het bereiken van een professionele afwerking van stucwerk in hoeken.

Met de juiste voorbereiding, installatie en afwerking kun je zelf strakke en duurzame hoeken creëren die een perfecte aanvulling vormen op je interieur.

Volg deze gids en geniet van een prachtig resultaat in je stucwerkprojecten! Heb je wat gehad aan onze hoekprofiel stucwerk informatie? Laat het ons weten!

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven