Een muur die klaar is om behangen te worden (links) en een muur die klaar is om geschilderd te worden (rechts), met gereedschap en verfrollers op de voorgrond.

Behangklaar of Sausklaar: Wat is het Verschil?

Bij het renoveren of bouwen van een huis kom je vaak de termen “behangklaar” en “sausklaar” tegen als het gaat om de afwerking van muren.

Maar wat betekenen deze termen eigenlijk en welke optie past het beste bij jouw interieur?

In deze blog zullen we het verschil tussen behangklaar en sausklaar bespreken, zodat je de juiste keuze kunt maken voor jouw project.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Behangklaar: Wat houdt het in?

Behangklaar” verwijst naar de staat waarin een muur zich bevindt nadat alle voorbereidende werkzaamheden zijn uitgevoerd en deze klaar is om te worden behangen.

Dit betekent dat de muur glad en vlak is, vrij van grote oneffenheden en gereed voor het aanbrengen van behang.

Sausklaar: Wat betekent dit?

Sausklaar” daarentegen betekent dat de muur zo glad en egaal mogelijk is afgewerkt en klaar is om direct geschilderd te worden.

Bij deze afwerking zijn alle oneffenheden verwijderd en is de muur perfect glad, zodat de verf gelijkmatig kan worden aangebracht.

Voor meer informatie lees ook: Wanneer is een Muur Behangklaar?

Wat past het beste bij jouw interieur?

De keuze tussen behangklaar en sausklaar hangt af van verschillende factoren.

Enkele voorbeelden zijn jouw persoonlijke voorkeur, het gewenste eindresultaat en het type afwerking dat je wilt bereiken.

  • Behangklaar: Deze optie is ideaal als je van plan bent om behang te gebruiken als muurbekleding. Behangklaar afgewerkte muren bieden een goede basis voor het aanbrengen van behang en zorgen voor een strakke en professionele afwerking.
  • Sausklaar: Als je liever wilt schilderen en een gladde en egale afwerking wilt bereiken, is sausklaar de beste keuze. Met sausklaar afgewerkte muren kun je verf gelijkmatig aanbrengen en genieten van een naadloze afwerking in je interieur.

Wat kost een muur behangklaar of sausklaar laten stucen?

Of je nu kiest voor behangklaar of sausklaar, beide afwerkingen bieden een goede basis voor het verder afwerken van jouw muren.

Het belangrijkste is om te bepalen welke optie het beste past bij jouw interieurvoorkeuren, budget en gewenste eindresultaat.

Overleg eventueel met een professional om de juiste keuze te maken voor jouw project. Zoek je een expert om je wanden te stucen? Vraag dan een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven