Een muur die klaar is voor behangen, met gerepareerde scheuren, geëgaliseerd oppervlak en een laag primer aangebracht, met een rol behang ernaast.

Behangklaar: Hoe werkt het voorbereiden van muren?

Het behangen van muren kan een geweldige manier zijn om een frisse uitstraling aan een kamer te geven. Maar voordat je begint met het aanbrengen van dat prachtige behang, is het essentieel om ervoor te zorgen dat je muren behangklaar zijn.

In deze blog duiken we dieper in op wat het betekent om muren behangklaar te maken, waarom het belangrijk is, en hoe je het zelf kunt doen.

Zijn je muren niet glad genoeg om te behangen? Huur ons dan in!

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Wat is behangklaar maken?

Voordat je renovlies behang van 200 gram aanbrengt, moeten de muren worden voorbereid, zodat ze een glad, gelijkmatig oppervlak hebben om het behang op te kunnen plakken.

Dit proces staat bekend als behangklaar maken.

Waarom is behangklaar maken belangrijk?

Het behangklaar maken van muren is een essentiële stap om ervoor te zorgen dat je renovlies behang er strak en professioneel uitziet.

Hier zijn een paar redenen waarom het belangrijk is:

  1. Egalisatie: Oneffenheden en ruwe plekken op de muur kunnen ervoor zorgen dat het behang niet goed hecht of dat er bobbels ontstaan onder het behang.
  2. Duurzaamheid: Een goed voorbereide muur zorgt ervoor dat het behang langer blijft zitten en minder snel beschadigd raakt.
  3. Esthetiek: Een gladde, gelijkmatige muur zorgt voor een mooiere afwerking van het behang en geeft de ruimte een professionele uitstraling.

Aanvullende informatie over het stucen van een muur.

Hoe maak je muren behangklaar?

Nu je begrijpt waarom het belangrijk is om muren behangklaar te maken, laten we eens kijken naar de stappen die je moet volgen om dit te bereiken:

Stap 1: Voorbereiding

Voordat je begint met het behangklaar maken van muren, is het belangrijk om de ruimte voor te bereiden. Verwijder alle oude behangresten en maak de muren schoon en droog.

Stap 2: Reparatie

Controleer de muren op scheuren, gaten en andere beschadigingen en repareer ze met een geschikt vulmiddel.

Stap 3: Egalisatie

Schuur de gerepareerde plekken en eventuele andere ruwe plekken op de muur glad met schuurpapier.

Stap 4: Reiniging

Veeg stof en vuil van de muur af met een vochtige doek om ervoor te zorgen dat het oppervlak schoon en stofvrij is.

Stap 5: Priming

Breng een geschikte primer aan op de muren om de hechting van het behang te verbeteren en om eventuele oneffenheden verder te verbergen.

Muren behangklaar laten maken?

Het behangklaar maken van muren is een belangrijke stap in het behangproces die niet over het hoofd mag worden gezien.

Door de juiste voorbereidingen te treffen en de stappen te volgen die hierboven zijn beschreven, kun je ervoor zorgen dat je renovlies project soepel verloopt en een prachtig eindresultaat oplevert.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven