Een gipsplaatmuur waar behang op wordt aangebracht, met een rol behang en behanglijm op de voorgrond, terwijl een persoon het behang gladstrijkt met een behangborstel.

Behangen op gipsplaat: Tips voor een Prachtig Resultaat

Behangen op gipsplaat is een populaire keuze voor het afwerken van muren vanwege de eenvoudige installatie en het gladde oppervlak.

Of je nu een ruimte wilt transformeren met een opvallend patroon of gewoon een frisse look wilt geven aan je interieur, behangen op gipsplaat kan een geweldige optie zijn.

In deze blog zullen we alles behandelen wat je moet weten over het behangen op gipsplaat, inclusief handige tips voor een prachtig resultaat.

Wil je op gipsplaten laten behangen? Maak dan gebruik van onze aanbieding.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Waarom behangen op gipsplaat?

  1. Glad oppervlak: Gipsplaat biedt een glad en gelijkmatig oppervlak dat ideaal is voor het aanbrengen van behang. Hierdoor krijg je een vlekkeloze afwerking zonder zichtbare onvolkomenheden.
  2. Eenvoudige installatie: Gipsplaat is relatief eenvoudig te installeren, waardoor het behangen op gipsplaat een toegankelijke optie is voor doe-het-zelvers.
  3. Veelzijdigheid: Met behang op gipsplaat kun je kiezen uit een breed scala aan kleuren, patronen en texturen, waardoor je eindeloos veel mogelijkheden hebt om je interieur aan te passen aan je persoonlijke smaak en stijl.

Zit er nog oud behang op je gipsplaten? Volg dit gratis stappen renovlies verwijderen of vliesbehang verwijderen voor beginners.

Tips voor het behangen op gipsplaat

  1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat de gipsplaat volledig droog en vrij van stof en vuil is voordat je begint met behangen. Controleer ook of de gipsplaat glad en vrij van oneffenheden is.
  2. Primer aanbrengen: Breng een laag primer aan op de gipsplaat om de hechting van de behanglijm te verbeteren en om te voorkomen dat de gipsplaat te veel vocht absorbeert.
  3. Behanglijm aanbrengen: Breng de behanglijm gelijkmatig aan op de achterkant van het behang met een roller of kwast, volgens de instructies op de verpakking.
  4. Behang aanbrengen: Plaats het behang voorzichtig op de gipsplaat en strijk het glad met een behangborstel of een zachte doek om eventuele luchtbellen te verwijderen. Met dit stappenplan kun je gipsplaten behangen.
  5. Afwerking: Snijd eventuele overtollige behangranden af met een scherp mes en druk de randen stevig aan voor een naadloze afwerking.

Handige aanvullende informatie: Muur Egaliseren zonder Stucen

Wat kost behangen op gipsplaat?

Behangen op gipsplaat is een geweldige manier om je interieur te transformeren en een persoonlijk tintje toe te voegen aan elke ruimte.

Met de juiste voorbereiding en techniek kun je zelf een prachtig resultaat bereiken dat jarenlang meegaat. Volg deze renovlies tips en geniet van een prachtig behangen interieur!

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven